donderdag 13 september 2012

Trouwdag

Vandaag zijn mijn ouders alweer 10 jaar getrouwd.
Op vrijdag de 13e september 2002 gaven zij elkaar hun ja-woord.
Ik heb een cadeautje samengesteld, een flesje eigengemaakte koffielikeur, het tijdschrift OpaOmaKleinkind en een zelfgemaakte kaart.



De kaart heb ik "ouderwets" ge3-d't. 
Het knipvel heb ik uit het tijdschrift
HobbyHandig (aug/sept '12) en is
van Noor! design.


dinsdag 11 september 2012

Tulband

Rum-rozijnen appel tulband met noten.


Vanmorgen een appel tulband gebakken met rum-rozijnen en cashewnoten.

Ik heb 2 handjes rozijnen een week laten wellen in een laagje rum.
Voor het beslag 250 gr roomboter, 250 gr meel,
 200 gr suiker en een zakje vanillesuiker mengen met
5 eieren. De rozijnen met een handje ongezouten cashewnoten en 
2 appels in blokjes (ca 1 cm) door het beslag spatelen.
Oven op 170 graden en dan 50 minuten bakken.
Laten afkoelen in de vorm, uitstorten en bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!        

donderdag 6 september 2012

Cherry cheesecake

Lekkere cherry cheesecake "gebakken" 
nou ja, de oven komt er niet aan te pas.


Wat roomboter smelten in een pannetje is het enige, daar de koekruimels (fijngemalen bastogne koeken, zandkoekjes of oreo's)
doorheen doen voor de bodem, springvorm van 24cm bekleden met bakpapier de bodem aandrukken en laten afkoelen in de koelkast.
Intussen 250ml slagroom stijf kloppen (ik gebruik hiervoor altijd 'n zakje klopfix)
200gr Monchou tot een prutje prakken met n vork dit mengen met 150 gr fijne suiker (en evt 'n zakje vanillesuiker)
Monchou mengen met de slagroom en tot een glad mengsel kloppen.
Vervolgens op de taartbodem uitsmeren en minimaal twee uur laten opstijven in de koelkast.
Ik heb de taart een toplaag gegeven van kersen in gelei, maar hier kun je werkelijk alles op doen, vers fruit (let op dat er niet teveel vocht uit komt) of bijvoorbeeld een compote.




Chocoladetaart Jamie Oliver

30 augustus kwam Remco thuis van een "zakentrip" naar Spanje.
Ik ben dus weer aan het bakken geslagen om hem te verwelkomen.

In het magazine van Jamie Oliver van jul-aug '12 vond ik een recept voor chocoladetaart met ganache en gezouten caramel.



Ik vreesde wat voor de gezouten caramel dus ik heb half zoveel zout gebruikt.
Maar de combi zoet-zout is erg lekker, dus volgende keer gewoon wat Jamie zegt!
Van de ganache had ik maar net aan voldoende, volgende keer zou ik de ingredienten van de ganache verdubbelen.

De taart smaakte echt grandioos, en is ondanks dat het aardig wat werk is 
(en niet zo goed voor de lijn) zeker een blijvertje!