donderdag 6 september 2012

Cherry cheesecake

Lekkere cherry cheesecake "gebakken" 
nou ja, de oven komt er niet aan te pas.


Wat roomboter smelten in een pannetje is het enige, daar de koekruimels (fijngemalen bastogne koeken, zandkoekjes of oreo's)
doorheen doen voor de bodem, springvorm van 24cm bekleden met bakpapier de bodem aandrukken en laten afkoelen in de koelkast.
Intussen 250ml slagroom stijf kloppen (ik gebruik hiervoor altijd 'n zakje klopfix)
200gr Monchou tot een prutje prakken met n vork dit mengen met 150 gr fijne suiker (en evt 'n zakje vanillesuiker)
Monchou mengen met de slagroom en tot een glad mengsel kloppen.
Vervolgens op de taartbodem uitsmeren en minimaal twee uur laten opstijven in de koelkast.
Ik heb de taart een toplaag gegeven van kersen in gelei, maar hier kun je werkelijk alles op doen, vers fruit (let op dat er niet teveel vocht uit komt) of bijvoorbeeld een compote.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten