donderdag 24 januari 2013

Broodpudding

 
Broodpudding is het ideale recyclen van oud brood...
 
Als je voor bezoek wilt bakken, zou ik aanraden om wit brood/stokbrood te gebruiken. Wij eten echter alleen volkoren, en donker brood. Als dat na een aantal dagen niet meer zo vers is maak ik er graag een broodpudding van.

 
Verwarm de oven voor op 180graden. Smelt 125gr roomboter met 150gr chocolade au bain marie.
 
Scheur 1/2 oud brood (of 1 stokbrood) is stukken, meng hierin 100gr suiker 400ml melk en 1 a 2 eieren. Laat dit minstens 10 minuten staan totdat het vocht goed in het brood is getrokken.

 
Meng de gesmolten chocolade door het broodmensel en schep het is een ingevet bakblik.
 

 
Bak in ongeveer 30-35 minuten gaar.
Lekker met een schep vers geklopte slagroom!
 
 
 
Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten