donderdag 24 januari 2013

Frangipane notentaart

Frangipane notentaart
 
Op een ochtend zat ik naar 24kitchen te kijken en zag Rudolph deze heerlijke taart maken, ik ben naar de supermarkt gelopen en vervolgens meteen aan het bakken geslagen.
Het bakken van deze taart bestaat uit 5 stappen.
 
1. Harde wenerdeeg
150gr bloem
100gr roomboter
50gr suiker
1/2 losgeklopt ei
tot een soepel deeg kneden, in plastickfolie 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

2. Notenmengsel
100gr pecannoten
100gr walnoten
100gr hazelnoten
100gr amandelen met vlies
13 minuten roosteren in de oven op 180graden.

100gr pistachenoten
100gr gedroogde cranberry's

3. Frangipane
300gr amandelspijs
40gr roomboter
1 1/2 ei
goed met elkaar mengen.

Harde wenerdeeg uitrollen en een vlaaivorm bekleden, gaatjes is de bodem prikken met een vork. hierdoor blijft de bodem mooi plat tijdens het bakken.
De frangipane verdelen over de taartbodem en 20 minuten bakken in de oven op 170graden.

4.
3-4 eetlepels sinaasappelmarmelade verwarmen in een steelpan en daarin alle noten (en cranberry's) mengen.

5.
Als de taartbodem met frangipane gebakken is, het notenmengsel erover verdelen en goed aandrukken.
Door het platdrukken is de taart eenvoudiger te snijden na het afkoelen.

Garneren met poedersuiker en/of slagroomtoeven.

Eet smakelijk!


1 opmerking: