donderdag 24 januari 2013

Erwtensoep

Heerlijke zelfgemaakte erwtensoep, favoriet voor de winter!

 
1 pak spliterwten (500gr) goed afspoelen. Hierna 2 minuten koken met 2-3 schouderkarbonades. Na 2 minuten afgieten en met 2 ltr schoon water opnieuw opzetten.
 
Beetje (zee)zout, 2 blokken runderbouillon, 1 laurierblad, 2 takjes tijm (optioneel) toevoegen en 20 -30 minuten matig laten koken.
1 aardappel, 1 winterwortel, 1knolselderij (in gelijke blokjes van +/- 1/2cm) snijden, 1 fijngesnipperde ui en 1 prei in ringen toevoegen en nog 30 minuten matig laten koken.
Als het vlees gaar is, uit de pan halen, af laten koelen en klein snijden. Intussen de soep rustig laten koken en binden. Het vlees weer terug in de soep doen.
 
1 rookworst (gelderse geen magere) in plakjes snijden en toevoegen, laat het geheel nog zo'n 10 minuten op staan.
1/2 bosje selderij fijhakken en door de soep roeren. op smaak maken met peper en zout. Het vuur uitzetten en de soep laten afkoelen. De soep wordt vanzelf nog dikker.
De soep is de vlgende dag het lekkerst!      Eet smakelijk!
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten