donderdag 24 januari 2013

Candybar cake

Candybar cake overgoten met caramel

Geweldig lekkere candybar cake, mmm!


200gr suiker, 200gr bloem, 200gr roomboter, 4 eieren tot een standaard cakebeslag mengen.
De helft van het beslag in een ingevet cakeblik scheppen en 2 eetepels cacao door het overige beslag spatelen.
Het donkere beslag voor 2/3 ook in het cakeblik scheppen vervolgens (je favoriete) candybars erop leggen (denk aan Mars of Lion o.i.d.) en de rest van het beslag erover scheppen.

De cake 50 minuten op 180graden afbakken.

De caramel die erover gegoten is, is echt een succesrecept! (met dank aan Jamie Oliver)

200gr suiker
100ml slagroom
50gr roomboter in blokjes

Verhit de suiker met 50 ml water in een grote steelpan op laag vuur. Draai rond met de pan maar roer niet. Wacht tot de suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en laat de suiker zachtjes koken - draai de pan regelmatig rond - tot je een heldere karamel hebt met een donkere goudtint. neem de pan van het vuur en klop snel de room en boter erdoor. Dit spettert een beetje.
Blijf roeren totdat je een glad mensel hebt.

Voor zoute caramel, (echt goddelijk) kun je nu 1/2 tl zoutvlokken erdoor roeren.

Laat het afkoelen, je kunt de caramel in de koelkast gerust een week goedhouden. Indien het te dik is wanneer je het wilt gebruiken moet je de karamel weer iets verwarmen.

Eet smakelijk!

1 opmerking: